Oplev glæden ved en afrensning af dit murværk

Afrensning af murværk

Har du et murstenshus, så ved du, hvor smuk en murstensfacade kan være. Et hus bygget med mursten giver et huset et solidt ydre og en garanteret lang levetid. Mursten har været in favorit i dansk arkitektur i århundreder, måske især fordi det høje saltindhold i luft omkring Danmark tvinger træbygninger i knæ efter relativt kort tid. Blandt andet derfor har mursten været den primære resurse til større bygningsværker her i landet i mange år. Hvad end du har de klassiske røde mursten, de gule som var typiske i 70’ernes arkitektur, eller om du har de nu fortiden populære mursten i gråtoneskalaens farver, har du selvfølgelig også en interesse i at holde dine murstensvægge fri for skidt og snavs.

Det kan du gøre med en Afrensning af murværk. For selvom det kan være smukt med lidt patina på sin facade, er der begrænsninger for, hvor meget årevis af fugleklatter vil pryde dit murværk. Dertil er patina også pænest, hvis det er tilnærmelsesvist ligeligt fordelt. Desværre har snavs det med at samle sig forskelligartet på bygninger som på så meget andet.

Få en rengøring som holder

Med en afrensning af murværk får du typisk hjælp af fagfolk som vil beslutte, hvilken form for afrensning dit murværk behøver. Hvordan de tekniske fagfolk vælger at løse opgaven, afhænger af hvilken hårdhed dine mure har, da det kan have en betydning for, hvor hårdt de kan gå til værks. Derudover vil de også undersøge, hvilken type snavs murene er plaget af, og hvor fasgroet det er. Men selv med hårdt fastgroet skidt kan en afrensning af murværket få murstens- såvel som teglfacader til at så nye ud igen. Men det er ikke blot rengøringen i sig selv, du bør overveje. Der kan være gevinst ved at beskytte sit murværk mod fremtidigt snavs.

En kyndig og grundig teknikker vil påpege, at du med fordel kan give dine murstensmure en efterbehandling. En efterbehandling kan nemlig give dit murværk en betydelig modstandsdygtighed mod ansamling af fremtidigt skidt og snavs. Det sparer du selvfølgelig også penge på i det lange løb.

Afrensning af murværk – Det betaler sig at være grundig

Har du besluttet, at du vil give din bolig, den afrensning den fortjener, så kan det være godt at vide lidt om, hvad en afrensning indebærer. Det er sådan, at når man foretager en afrensning af murværk, skal man passe på ikke at forårsage skader på murstenenes brændhud, som det kaldes. Brændhuden sørger nemlig for at holde murstenene stærke og hårdføre. Bliver brændhuden skadet, kan murstenene blive ramt af både frost- og fugtskader. Det giver sig selv, at det ikke er sundt for ydervæggene på et hus, men det problem er faktisk seriøst nok til, at murstenene kan begynde at smuldre bort. Af selv samme årsag er det vigtigt, at de fagfolk, du ansætter til at foretage afrensningen af dit murværk, har en viden om, hvilke kemikalier det er sikkert at anvende, og hvilke man bør undgå. Heldigvis kan du let finde, den hjælp du skal bruge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *