Hvad er SEO, og hvordan kan det hjælpe dig?

seo tekst tips

Søgemaskineoptimering, eller SEO, kan hjælpe dig til at få mere trafik til din hjemmeside. Men hvordan fungerer det egentligt?

Hvis ud har besluttet dig for at blive klogere på emnet, så er det essentielt, at du forstår, at SEO ikke bare er én ting. Optimering af din hjemmeside kan gøres på hundredvis af måder, og du kan aldrig slappe af. Hvis du har gennemgået hele din hjemmeside og optimeret alle de steder, hvor du kan, så kan du ikke regne med, at din hjemmeside stadig vil være up-to-date om nogle år eller endda måneder.

Det er altså vigtigt at følge med i de nyeste trends, så kan man tilpasse sig Google og brugerne. Det er blandt andet derfor, at mange vælger at få ekstern hjælp til alt, hvad der handler om online marketing og seo tekst tips.

Hvis du vil have en bedre forståelse for de forskellige komponenter inden for SEO, så kan man betragte det således: SEO er delt i tre.

1) Teknisk SEO
2) On-page SEO
3) Linkbuilding


Disse tre emner kan du læse mere om herunder, så du får en bedre forståelse for diversiteten inden for emnet.

Teknisk SEO – det tunge og tekniske

Det tekniske aspekt kan være svært at forstå og gøre noget ved selv, hvis man ikke ved meget om kodning.
Det tekniske kan nemlig defineres som alle de komponenter, der har relation til kodning. Det handler blandt andet om at sørge for, at hver eneste tekst har de korrekte tags i overskrifterne, det handler om hjemmesidens kapacitet, hjemmesidens svartid og meget andet.

Én ting er at forfatte sine egne tekster, som de fleste kan lære, men hvis man vil være sikker på at have en professionel og optimeret hjemmeside, så kan mange have glæde af at få ekstern assistance til det tekniske.

On-page SEO – design, tekster og URL

On-page SEO handler om alt den ’content’, som man finder på din hjemmeside. Det handler om design, tekster, billeder og URL’er på hele hjemmesiden. Det er blandt andet her, at man anvender den sproglige SEO.
Teksterne på alle undersiderne skal nemlig helst være relevant, interessant, og så er det vigtigt, at teksterne indeholder de rigtige keywords og den rigtige mængde af disse.

Linkbuilding – interne, eksterne og udgående links

Links er ligeledes én af de måder, hvorpå Google vurderer dine hjemmeside. Derved kan gode links, som bliver tildelt en høj værdi af Google, hjælpe dig til at rangere højt.

I linkbuilding skelnes der mellem tre typer:

  1. Interne links

Links fra et sted på din hjemmeside til et andet sted. Denne type skaber værdi for både brugeren og Google.

  1. Eksterne links

Eksterne links kaldes også for ’backlinks’. Det er dem der forbinder din hjemmeside med andre. Hvis du har en webshop, der sælger sko, så kan du for eksempel have et eksternt link på en modeblog.

  1. Udgående links

Links, der fører væk fra din hjemmeside, kaldes udgående links. Dette lyder måske en smule dumt, men det tilegner din hjemmeside en høj værdi. Du bør dog naturligvis ikke linke til dine konkurrenter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *