Forskellige typer badmintonbolde

flere forskellige slags badmintonboldeBadminton er en meget populær sport. Der er dem som spiller det professionelt og så er der dem der spiller i deres lokale klub, fordi de synes det er hyggeligt og de ønsker lidt motion. Når man spiller badminton er det essentielt, at man har de helt rigtige redskaber, nemlig en god ketsjer og badmintonbolde. Der er flere forskellige slags badmintonbolde og det er med at købe dem man synes passer bedst til det spil man spiller. Der er både fjerbolde og nylonbolde.

De badmintonbolde der er lavet af nylon, kommer i forskellige farver. Man kan både få dem i hvid og i gul. For nogle kan en hvid bold godt være lidt skarp at kigge på i længden, så de vælger at købe de gule bolde, som er lidt venligere for øjnene. Der er dog mange der spiller med de hvide og det er også dem de professionelle spiller med.

Det er ikke kun nylonbolde der er flere slags af. Der er også forskellige slags fjerbolde. Her er det dog ikke forskellige farver, men forskellige typer fjer der er forskellen. Der findes både badmintonbolde med gåsefjer og med andefjer. Hvis man ønsker de bedste og mest solide fjerbolde, så skal man vælge dem lavet af gåsefjer. Gåsefjer er tykkere end andefjer og gør derfor bolden mere solid.Se et udvalg af badmintonbolde her

Fugt får badmintonbolde til at holde længere

Hvis du gerne vil have, at dine badmintonbolde holder så længe som muligt, gælder det først og fremmest om at ramme dem så rent som du kan, når du spiller med dem. Derudover er der et trick du kan bruge, hvis du er bange for, at dine fjerbolde bliver for tørre, der hvor du opbevarer dem. Badmintonbolde kommer for det meste i rør. For at give dem mere fugt, så de ikke bliver for tørre at spille med, kan du lægge en kartoffel ned til dem. Kartoflen giver fugt og du kan derfor få dine bolde til at holde længere. Hvis fjerboldene bliver for tørre, kan de mange fjer knække af og de bliver dårligere at spille med og de er ikke længere så præcise som de normalt er.

Dette gælder dog kun for fjerboldene og ikke nylonboldene. Husk også at holde øje med kartoflen, så den ikke ender med at rådne nede i røret. Du kan også give fjerboldene fugt, ved at dampe dem, istedet for at lægge en kartoffel ned til dem. Det vigtigste er blot at give dem fugt, så de holder i længere tid.

Det er en fordel at bruge de bolde der er lavet af fjer, da de har en bedre præcision end dem lavet af nylon. Nylonbolde bliver for det meste brugt af dem der ikke går så meget op i badminton eller ikke spiller det professionelt, men det er fjerboldene der giver det bedste resultat, hvis man blot sørger for at holde dem ved lige.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *